De Brits Korthaar

Eigenlijk is de Brits Korthaar een gewone huiskat maar dan wel met heel veel pluspunten. De fokkers zijn er door de jaren heen in geslaagd de kat net wat extra’s te geven, zonder hem kunstmatig of gekunsteld te maken. Kortom: de Brit is een echte KAT gebleven met als bonus zijn uiterlijk en karakter.

Uiterlijk: een zeer dichte, korte, verende vacht in kleuren variërend van de klasssiekers blauw en crème, via de mooi getekende silvertabby’s en de fraaie shaded silvers naar de nieuwere variëteiten lilac, chocolate en de colourpoint. Afhankelijk van vachtkleur varieert de oogkleur van dieporanje en smaragdgroen naar hemelsblauw.

De gestalte van de Brit is robuust, met dikke poten en ronde voeten, een groot, rond hoofd met kleine sexy oortjes, bolle wangen en grote, open ogen – een Brit mag mollig en welgedaan zijn: hij kleedt zo heerlijk slank af.

Het karakter van de Brit past bij zijn uiterlijk: rustig, stoïcijns, goedmoedig, niet nerveus of druk – met een Brit in huis hebt u geen psychiater of tranquilizers meer nodig. Maar vergis u niet: het blijft een echte kat, met een eigen wil. Uiteraard heeft hij behoefte aan menselijk gezelschap maar als u een gedeelte van de dag afwezig bent vat hij dat filosofisch op en zoekt hij een plek om te slapen. Hij is geschikt om binnenshuis gehouden te worden, mits er maar vertier en afleiding is. Maar als u hem een afgeschermde plek op een balkon of in een tuin kunt bieden verhoogt u wel zijn levensvreugde!

Bron; www.neocat.nl